De Franse zomervibes van Parfait Été 2017

De zomer begint in Huize Mister McCool altijd met de komst van de playlist Parfait Été. Journalist Guuz Hoogaerts (aka Guuzbourg) stelt deze mix met louter Franse (maar niet enkel Franstalige) tracks  jaarlijks samen. Iedere keer is de lijst weer een verrassing. De 2017-editie is lekker dansbaar. Luisteren dus naar deze ‘dobberdisco’. 

Dobberchansondisco

Samensteller Guuz Hoogaerts vertelt over het ontstaan van Parfait Été 2017: Deze compilatie begon met twee tracks, de als-ik-jouw-rug-krab-krab-jij-dan-de-mijne EP van Bon Voyage Orchestra en Paradis. Ik bedoel: hoe zomers wil je het hebben met zulke bandnamen. De heren remixten elkaar, met heerlijk gefilterde dobberdisco tot gevolg. Of moet ik zeggen: dobberchansondisco, want de missie van Paradis is om dansbaarheid en Het Liedje met elkaar te verbinden. Juist dat heb ik ook in het achterhoofd gehouden bij de selectie.’

Op de achterbank

In een eerder interview vertelde Hoogaerts over zijn liefde voor de Franse muziek: ‘Ik werd er in de jaren tachtig door gegrepen, toen ik met mijn zusje op de achterbank van de ouderlijke auto zat en we zo’n beetje alle zes hoeken van Frankrijk verkenden in de zomervakanties. De radio zond veel Franstalige popmuziek uit, die een stuk exotischer, sexiër klonk dan wat ik gewend was van thuis.’

Parfait Été 2017 is te beluisteren via www.perfects.nl, Spotify en Deezer. En klik hier voor een compilatie van de edities van 2010, 2011 en 2012.

© Tekst: Mister McCool 2017

SMAAKT DIT NAAR MEER? MELD JE DAN AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'