Eerste Parijse kaasmakerij La Laiterie op komst


Producten als bier, wijn en honing worden nu al in Parijs gemaakt. En straks ook kaas, als het aan kaasmaker Pierre Coulon ligt. Een crowdfundigcampagne moet Coulon een duwtje in de rug geven.

Het klinkt bijna als een sprookje. De 33-jarige Pierre Coulon studeerde psychologie, werkte bij de Parijse kaaswinkelketen La Maison Androuet, zegde drie jaar geleden zijn baan op en besloot zelf kaas te gaan maken. Coulon werd geitenboer in de Loire-Atlantique en leerde de fijne kneepjes van het vak.

Nu heeft hij een nieuwe ambitie: de eerste Parijse kaasmakerij beginnen.In het 18e arrondissement wil Pierre Coulon La Laiterie openen, een plek waar hij met melk van boeren uit Ile-de-France en Normandië kazen wil maken, maar ook producten als yoghurt, boter en room. Om zijn droom waar te maken is de kaasmaker een crowdfundigcampagne begonnen. Nu maar hopen dat hij op 31 maart het startkapitaal van 40.000 euro binnenhaalt (de teller staat inmiddels op een kleine 30.000 euro).

Update: Pierre Coulon heeft met zijn crowdfundingcampagne maar liefst 41.739 euro binnen weten te halen.

Foto: crowdfundigcampagne Pierre Coulon

© Mister McCool 2017

BENIEUWD NAAR ANDER PARIJSNIEUWS?
MELD JE AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'