In de keuken: pastinaaksoep

pastinaaksoep
Met gerookte spekjes maak je alles lekker. Bijvoorbeeld groentensoepen. Ze krijgen er diepte door, zoals deze eenvoudige pastinaaksoep.

Kook 300 g pastinaak (in dobbelstenen) en een in blokjes gesneden aardappel in een mengsel van 400 ml water, 200 ml melk en een snuf zout in ca 20 minuten gaar.

Bak ondertussen twee gesnipperde uien in wat olie. Voeg ca 30 gerookte spekblokjes toe.

Doe het ui-spekmengsel met het vet bij de pastinaak.

Voeg een handvol fijngesneden bladpeterselie toe. Laat een minuut doorkoken.

Pureer de soep. Voeg naar smaak zout, peper en een flinke scheut citroensap toe. Is de soep nog te dik? Giet er dan nog een scheut water bij. Lekker met stokbrood.

Tekst en foto: © Mister McCool 2016

NOG MEER RECEPTEN? MELD JE AAN VOOR DE GRATIS MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'