In de keuken: ‘Franse’ spinaziesoep

spinaziesoepRoomboter maakt alle lekker, zoet zowel als hartig. Neem zoiets simpels als soep. Een klont boter zorgt voor de smaak. Geen wonder dat Fransen er in de keuken zo rijkelijk mee omgaan.

Onlangs maakte ik spinaziesoep. ‘Op z’n Frans,’ zeg maar. Dat werkt zo.

Doe een flinke klont roomboter in de pan. Voeg toe: een fijngehakte ui, een fijngehakte teen knoflook en een paar aardappels, geschild en in blokjes gesneden. Laat het mengsel flink zweten. Voeg dan de spinazie toe (bijvoorbeeld wilde spinazie, gewassen en grof gesneden).

Giet er zoveel water bij dat alles onderstaat, laat het even koken totdat dat aardappelblokjes gaar zijn. Dan pureren met een staafmixer en op smaak brengen met zout en versgemalen peper – et voilà: de soep is gereed. Zij heeft een prachtige diepgroene kleur en een boterige smaak. Zo simpel is koken.

PS Voor wie een bite wil: strooi wat croutons over de soep. De spinazie in het recept is te vervangen door bijvoorbeeld worteltjes (laat dan de knoflook weg).

Tekst en foto: © Mister McCool 2016

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'