De picknicketiquette van Parijs

Zodra het weer het toelaat, pakken Parijzenaars hun picknickmand. Wat zijn de do’s en don’ts bij het picknicken? HiP Paris Blog zette ze op een rij:

Dresscode
Geen ‘geforceerde’ look. Voor vrouwen dus geen high heels en zware make-up. Mannen kiezen voor skinny jeans en sjaaltjes. Subtiele kleuren en een juiste combinatie van dessins zijn à la mode. Net zoals een hoedje.

Kom te laat
En presenteer bij aankomst een ‘excuserende’ glimlach (niet overdrijven natuurlijk). Laat blijken dat op je agenda nog meer très fun afspraken stonden, maar dat je toch maar mooi bent gekomen.

Nodig veel vrienden uit
Hoe meer, hoe beter is het devies. ’s Winters blijven Parijzenaars binnen (in hun warme huis), maar in de zomer komt iedereen naar buiten. In de zomermaanden is het socializen geblazen.

Koop geen kant-en-klare sandwiches
Vers stokbrood, wat kaas en vleeswaren zijn wel het minste wat je kunt presenteren.

Maak met zorg de gerechten
Maak bijvoorbeeld quiches en salades. Presenteer ze nonchalant: ‘Ik had niet veel tijd, dus ik heb maar even wat in elkaar geflanst.’ Net zoals de dresscode: wek de indruk dat je er niet te veel moeite voor hebt gedaan.

Experimenteer met manieren om met andere mensen in contact te komen
Verzin een min of meer plausibele reden om iemand te benaderen. Denk aan: ‘Ik ben de kurkentrekker vergeten’ of: ‘Heb je misschien een paar reserveglazen voor me?’ Trekken Parijzenaars meestal hun wenkbrauw op als ze door een vreemde worden benaderd, in de zomer breekt het ijs – nou ja, een beetje dan.

Kies de juiste locatie
Canal Saint Martin, Buttes Chaumont en La Seine. En wat verder weg: Bois de Vicennes en Bois de Boulogne.

[foto: zoetnet]

© Mister McCool – Zestz 2011

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'